Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟ ΖΩΜΟ ΚΌΤΑΣ (MAKING BROTH OF CHICKEN)

Αγόρασα δυο κιλά φτερούγες κοτόπουλο .Αφού τις έπλυνα καλά καθαρίζοντας τες από μικρές τρίχες τις τοποθέτησα σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με ένα κρεμμύδι ,πάνω στο οποίο είχα καρφώσει μερικά γαρύφαλλα, ένα καρότα, μερικά κλωνάρια σέλινο & μερικούς κόκκους πιπέρι & μπαχάρι. Πρόσθεσα αρκετό νερό & αλάτι. Μόλις άρχισε ο βρασμός , ξάφρισα & έβρασα αρκετή ώρα μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο τελείως. Στράγγισα το ζωμό από πολύ ψιλό σουρωτήρι, αφαίρεσα αφού κρύωσε ο ζωμός τοελάχιστο πάχος από την επιφάνειά του & γέμισα μ΄αυτό παγοκυψέλες & τον αποθήκευσα στην κατάψυξη. Έτσι όταν χρειάζομαι θα έχω συμπυκνωμένο ζωμό κοτόπουλου χωρίς συντηρητικά έτοιμο για κάθε χρήση. Γέμισα πέντε παγοκυψέλες!Το κοτόπουλο που έμεινε από το βρασμό το ξεκοκάλισα. Είναι αρκετό, κατάλληλο για μια κοτόπιτα!
I bought two kilos of chicken wings. After I washed the well-clearing them from the small hairs placed in a large pot together with an onion, on which I had nailed a few cloves, carrots, some celery stalks and a few grains pepper and allspice. I added some water and salt.
Once started boiling, skimming & I boiled a long time to soften the chicken completely. Straining the broth very fine strainer, I removed after was cooled the broth the minimum thickness of the surface and filled mafto ice cube and store it in the freezer. So when I need to have condensed chicken broth without preservatives ready for use. I filled five ice cube! The chicken left over from boiling the boning. The chicken left over from boiling the boning. It is quite suitable for a chicken pie!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου