Τρίτη, 9 Αυγούστου 2016

ΠΙΤΑΚΙΑ "ΜΠΟΞΙΑΔΑΚΙΑ" (PATTIES "BAGS")

Εύκολα πιτάκια που γίνονται με τετράγωνα σφολιατάκια που αφού τοποθετήσουμε στο κέντρο τους μα γεμάτη κουταλιά από τη γέμιση & τα κλείνουμε γυρίζοντας τις τέσσερις άκρες προς το κέντρο & σφίγγοντας τις ενώσεις για να εγκλωβιστεί η γέμιση. Για γέμιση  έβαλα ψιλοκομμένα λάπατα & τσουκνίδες που τα έτριψα με λίγο αλάτι & πρόσθεσα πιπέρι & ασπράδι αυγού χτυπημένο. Άλειψα τα πιτάκια με κρόκο αυγού χτυπημένο με μια κουταλιά νερό & τα έψησα σε μέτριο φούρνο μισή ώρα. Μαζί με μια αγγουροσαλάτα (όλα από τον κήπο μου) αποτελούν ένα πλήρες γεύμα.
Easily pies made with squares pastries that place but after spoonful in the center of the filling and the closing by turning the four edges to the center and tighten the joints to stuck stuffing. For filling put chopped nettles & wimp who rubbed with a little added salt & pepper & egg white beaten. Spread the pies with beaten egg yolk with a tablespoon of water and baked in a moderate oven half an hour. Together with a cucumber salad (all from my garden) are a complete meal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου