Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

ΝΗΣΤΊΣΙΜΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΤΑΚΙΑ & ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ FASTNG WALNUT PIES)

Βρίσκοντας αυτή τη νηστίσιμη συνταγή για καρυδόπιτα έψησα το μισό μείγμα σε μικρό στρογγυλό ταψάκι & το υπόλοιπο σε φορμάκια σιλικόνης για μάφιν. Μετά το ψήσιμο έλιωσα μαύρη σοκολάτα & τα γαρνίρησα με ακανόνιστες γραμμές. Τη σοκολάτα που περίσσεψε την τοποθέτησα σε φορμάκια καρδούλες, που τις χρησιμοποίησα για το τελικό γαρνίρισμα. 
Το αποτέλεσμα γευστικότατο, μου θύμιζε το λαδοχαλβά της μητέρας μου, αγαπημένη ανάμνηση από τα παιδικά μου χρόνια.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ:
Τα υλικά:
        4 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  φλούδα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
  2 φλιτζάνια του τσαγιού σταφίδες ξανθές
  2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα καρυδιών ψιλοτριμμένη  
  5 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια αρκετά μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι. Στην συνέχεια το τρίβουμε με τα χέρια μας για να απορροφήσει το λάδι το αλεύρι. Μετά λιώνουμε τη ζάχαρη σε 2 ποτήρια νερό και την προσθέτουμε μέσα στο αλεύρι. Ζυμώνουμε για λίγο και προσθέτουμε τα 4 κουταλάκια κανέλας, τα 2 φλιτζάνια του τσαγιού σταφίδες, τα 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψίχα καρυδιών που την έχουμε ψιλοκόψει και τα 4 κουταλάκια του γλυκού μπαίκιν πάουντερ και στο τρίφτη τρίβουμε τη φλούδα πορτοκαλιού η λεμονιού.Στη συνέχεια τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι που να γίνουν μια αραιή μάζα. Αλείφουμε το ταψάκι ή τα φορμάκια μας με λάδι και ρίχνουμε μέσα τη πίτα μας. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 25 με 30 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος. Όταν ψηθεί τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και στολίζουμε με τη σοκολάτα.

Finding this fasting recipe for walnut cake baked half the mixture into small round baking pan and the rest in silicon molds for muffins. After baking melted dark chocolate and the garnirisa with jagged lines. Chocolate left over the placed in molds hearts, who used it for the final garnish.
The result is delicious, the oilchalva reminded me of my mother's favorite memory from my childhood.
THE RECIPE:
Materials:
  •    4 cups of flour tea
  •    1 cup of tea olive oil

  •    1 1/2 teacup sugar
  •    2 teaspoons cinnamon
  •    peel of an orange or lemon
  •    2 cups of tea blond raisins
  •    2 cups of tea crumbs finely grated nuts
  •    5 teaspoons of powder baikin

IMPLEMENTATION
In a fairly large bowl, add the flour and pour a little bit oil. Then rub with your hands to absorb the oil in flour. After melt the sugar in 2 cups of water and add into the flour. Knead briefly and add 4 teaspoons cinnamon, 2 cups of tea raisins, 2 cups of tea crumbs nuts that we have chopped and 4 teaspoons baikin powder and grater grate the orange peel the lemoniou.Sti then beat all together until become a sparse mass. Brush the griddle or our molds with oil and pour into our pie. Bake at 180 to 200 degrees for about 25-30 minutes depending on size. When cooked remove from the oven, let it cool slightly and decorate with chocolate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου