Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

ΣΦΟΥΓΓΑΤΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ (OMELETTE OVEN WITH ZUCCHINI)

Ένα νοστιμότατο καλοκαιρινό φαγητό που έφτιαξα σε παραλλαγή του σφουγγάτο που είναι μια ομελέττα φούρνου.
Αφού αλατίσουμε τριμμένα στο χοντρό τρίφτη κολοκυθάκια & τα στίψουμε μετά λίγη ώρα, τα τσιγαρίζουμε μαζί με τριμμένο κρεμμύδι & δεντρολίβανο. Όταν το μείγμα κρυώσει προσθέτουμε ψιλοκομμένο ζαμπόν, τυρί της αρεσκείας μας, φρέσκο δυόσμο & άνηθο. Με μια σκελίδα σκόρδου αλείφουμε το ταψί με λάδι, πασπαλίζουμε με τρίμματα ψωμιού & τοποθετούμε το μείγμα . Χτυπάμε μερικά αυγά περιχύνουμε μ΄αυτό το μείγμα& πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να στερεοποιηθεί το μείγμα.
A delicious summer meal I made a variation of sfougato which is an omelette oven.
After salting grated on a coarse grater zucchini and the wringing after some time, saute them with grated onion and rosemary. When the mixture has cooled, add chopped ham, cheese of your choice, fresh mint and dill. With a clove of garlic coat the pan with oil, sprinkle with bread crumbs and place the mixture. Whisk some eggs with this pour the mixture and sprinkle with sesame seeds. Baking in a moderate oven until the mixture solidifies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου