Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

"ΚΑΣΣΙΑΤΑ" , Η ΖΑΓΟΡΙΣΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΤΑ ("CASSIATA" THE CHEESE PIE OF ZACORI)

Τώρα που διανύουμε την εβδομάδα της "Τυρινής" & είναι κατ΄εξοχήν η εβδομάδα κατανάλωσης τυροκομικών έφτιαξα αυτή την πίτα, τη λεγόμενη "κασσιάτα" από τη βλάχικη λέξη κάσσιου που σημαίνει τυρί με τις αναλογίες & τον τρόπο που περιγράφεται εδώ: http://www.timeout.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-

%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%84/ . Για την επιτυχία της είναι απαραίτητο το πρόβειο βούτυρο & επίσης απαραίτητο το πάχος της να μην είναι μεγαλύτερο από ένα εκ. Επίσης καλύτερα να την ψήσετε σε αντικολλητικό ταψί. Εγώ έστρωσα στο ταψί φύλλο ψησίματος σιλικόνης, ψήθηκε τέλεια & δεν κόλλησε καθόλου.
Now that we are in the week of "Tyrinis" & is par excellence the cheese consumption week I made this pie, the so-called "Cassiata" the Vlach word Cassius meaning cheese & the proportions as described here: http://www.timeout.gr/%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B7-%CE%B7%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CF%84/ For the successful is necessary sheep butter and also necessary thickness of not greater than one cm. Also better to bake in nonstick baking pan. I rolled into the pan silicone baking sheet, cooked perfectly and not stuck at all.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου