Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΠΡΑΣΑ (COWPEAS WITH LEEKS)

Αυτή την εξαιρετική νηστίσιμη συνταγή μου την έμαθε η φίλη μου Ιλιάδα Πλακούτση & μάλλον είναι συνταγή της πατρίδας της της Άρτας.
Δεν υπάρχουν σαφείς αναλογίες. Πρώτα βράζετε τα μαυρομάτικα φασόλια ( γυφτοφάσουλα τα λέμε στη Θεσσαλία). επίσης κόβουμε πράσα σε μικρά κομμάτια & τα βράζουμε λίγο ώστε να μαλακώσουν.
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ψιλοκομμένο κρεμμύδι & καρότο ( & προαιρετικά λίγη κόκκινη γλυκιά πιπεριά) & προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας. Βάζουμε σε γάστρα τα φασόλια, τα πράσα, τη σάλτσα, αλάτι ,πιπέρι & λίγε ελιές χωρίς κουκούτσι. Ψήνουμε μισή ώρα.
This excellent my fasting recipe learned my girlfriend Iliada Plakoutsi & probably recipe her home country of Arta.
There is no clear proportions. First boil the cowpeas (gyftofasoula we call you in Thessaly). Also cut leeks into small pieces and boil a little to soften.
Fry in a little oil chopped onion and carrot (and optionally a little red sweet pepper) and add tomato sauce. Place in a pot beans, leeks, sauce, salt, pepper and a few olives pitted. Bake half an hour.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου