Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ & ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΟΓΚΡΑΤΕΝ (CAULIFLOWERS & BROCCOLI GRATIN)

Όταν σας περισσέψει κουνουπίδι & μπρόκολο βρασμένο μπορείτε να το κάνετε ογκρατέν.
Πρώτα χωρίστε το βρασμένο κουνουπίδι & μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκι & μετά να τα παραθέσετε σε λαδωμένο ταψί.
Τρίψτε πολύ ψιλό ένα κρεμμυδάκι το τσιγαρίζετε σε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη. Μόλις ζεσταθεί προσθέτετε το ανάλογο αλεύρι & γάλα & κάνετε μια αραιή μπεσαμέλ στην οποία προσθέστε πιπέρι & μοσχοκάρυδο. Αφού κρυώσει προσθέστε δύο χτυπημένα αυγά. Ρίχνετε πάνω στα λαχανικά διάφορα τριμμένα

τυριά κατά προτίμηση αλμυρά. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπαίηκον που προηγουμένως το έχετε στεγνώσει στο τηγάνι & πετάξει το λίπος του.  Ρίχνετε από πάνω την αλμυρή μπεσαμέλ να εισχωρήσει παντού. Τρίβουμε στην επιφάνεια ψωμί προηγουμένης μέρας για να δημιουργηθεί κρούστα.
When your leftover boiled cauliflower and broccoli can do gratin.
First divide the boiled cauliflower and broccoli into small bouquet and then the quote on a greased baking pan.
Rub a very fine a onion fry in a little butter or margarine.  Once warm add the appropriate flour and milk and make a dilute sauce which add pepper and nutmeg. Once cooled add two beaten eggs. Pour over vegetables various grated cheeses preferably salty. You can also add chopped bacon previously have it dry in the pan and toss fat. Pour over the sauce salty penetrating everywhere. Grate the previous day's bread surface to form crust.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου