Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΡΙΝΑΤΟ (RABBIT A MARINADE)

Κόβετε ένα κουνέλι σε μερίδες & το μαρινάρετε μια νύχτα σε κόκκινο κρασί, προσθέτοντας δαφνόφυλλα, θυμάρι & δεντρολίβανο. Το επόμενο πρωί στραγγίζετε τα κομμάτια του κουνελιού από τη μαρινάδα & τα τοποθετείτε σε γάστρα. (ταψί με καπάκι). Στη μαρινάδα μουσκεύετε δυο φέτες ψωμί , τις στραγγίζετε προσθέτετε μια κουταλιά σάλτσα πιπεριάς, δυο -τρεις λιαστές ντομάτες , αλάτι ,πιπέρι & το συκώτι του κουνελιού & τα πολτοποιείτε. Προσθέτετε λάδι (το κρέας του κουνελιού είναι άπαχο) & αλείφετε με το μείγμα τα κομμάτια του κουνελιού. Σκεπάζετε τη γάστρα , ψήσιμο σχεδόν μια ώρα σε μέτριο φούρνο. ( όσο χρειάζεται το κουνέλι να ψηθεί καλά χωρίς να είναι στεγνό). Το αποτέλεσμα εξαιρετικό. Σερβίρετε με πουρέ, ρύζι μπασμάτι & πράσινη σαλάτα.
Cut a rabbit into portions and marinate overnight in red wine, adding bay leaves, thyme and rosemary. The next morning, drain the rabbit pieces from the marinade and place them in a pot. (pan with lid). In the marinade soak two slices of bread, drain add a tablespoon pepper sauce, two -three dried tomatoes, salt, pepper and the liver of the rabbit & the mash.Add oil (rabbit meat is lean) and coat with the mixture pieces of rabbit. Cover the pot, firing nearly an hour in a moderate oven. (As needed the rabbit cooked without being dry). The result is extraordinary. Serve with mashed potatoes, basmati rice and green salad.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου