Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΊΓΩΝΑ ΑΛΜΥΡΑ ΜΙΚΡΑ ΚΕΪΚ ( TRIANGLE SALTY SMALL CAKES)

Διαβάζοντας κάπου αυτή την συνταγή για αλμυρό κέϊκ σκέφτηκα να την ψήσω σε φόρμα σιλικόνης με οκτώ τρίγωνα. Το κέικ ψήθηκε εξαιρετικά & είναι εύκολο να μεταφερθούν τα μικρά κέικ χωρίς να τρίβονται όπως οι φέτες κέικ όπως σε μια εκδρομή ή για κολατσιό στο σχολείο.
Υλικά.

  • 200 γρ γιαούρτι
  •  4 αυγά 
  • 250 γρ φέτα τριμμένη
  •  1/2 κούπα καλαμποκέλαιο
  •  250 γρ  αλεύρι 
  • 1 κ.γ μπεικιν πάουντερ

Εκτελεση  
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάμε και τους κρόκους να δέσουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά στη μαρέγκα την φέτα, το καλαμαποκέλαιο, το γιαούρτι, τους κρόκους και τέλος σιγά σιγά το αλεύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κέik. Την επόμενηφορά που θα το φτιάξω θα προσθέσω & λίγο ψιλοκομμένο ζαμπόν.
I read somewhere that the recipe for salty cakes to bake thought on form of silicone with eight triangles. The cake was baked and extremely easy to transfer small cakes without rubbed like slices of cake as a trip or a snack at school.
MATERIALS.

  • 200g yoghurt
  • 4 eggs
  • 250g grated feta
  • 1/2 cup corn oil
  • 250g flour
  • 1 tsp baking powder


PERFORMANCE
Beat the egg whites separately until they become meringue. Beat the yolks and tie. Slowly add the meringue slice, cornoil, yogurt, egg yolks and finally the flour slowly. Bake in preheated oven at 180 C for about 40 minutes until golden in keik. The epomenifora will fix it and add a little chopped ham.

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα Κικί μου και καλή Κυριακή,
    Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο το κέικ σου. Δεν συμπαθώ πολύ τα γλυκά κέικ αλλά γι' αυτό εδώ, δεν λέω όχι!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Powered By Blogger