Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΑΦΡΟΞΥΛΙΑ (LIQUER OF ELDERBERRIES)

Μαζεύοντας καρπούς της αφροξυλιάς  μπορείτε να φτιάξετε λικέρ είτε φτιάχνοντας πρώτα το σιρόπι όπως περιγράφω εδώ: http://lila365idees.blogspot.gr/2013/08/syrup-of-elderberries.html & προσθέτοντας το ανάλογο αλκοόλ( τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο, κονιάκ ή βότκα) ή ακολουθώντας τη συνταγή από εδώ: 
http://phytoalimurgia.it/liquore-di-bacche-di-sambuco/  ή εδώ:
http://www.erboristeriadottorcassani.it/ricette/estate/marmellate-confetture-liquori-sciroppi/liquore-di-sambuco, Το λικέρ αυτό είναι πολύ δημοφιλές στην Ιταλία με το όνομα sabucco.(όταν είναι φτιαγμένο από άνθη αφροξυλιάς είναι ανοιχτόχρωμο, όταν είναι φτιαγμένο από καρπούς είναι σκούρο.
Picking fruits  of elderberries  you can make liqueur or first making the syrup as described here:
http://lila365idees.blogspot.gr/2013/08/syrup-of-elderberries.html And adding the corresponding alcohol (tsipouro without anise, brandy or vodka) or by following the recipe here:
http://phytoalimurgia.it/liquore-di-bacche-di-sambuco/ or here:
http://www.erboristeriadottorcassani.it/ricette/estate/marmellate-confetture-liquori-sciroppi/liquore-di-sambuco This liqueur is very popular in Italy under the name sabucco. (When made from afroxylias flowers are light when it is made of fruit is dark.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου