Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015

ΛΑΒΡΑΚΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ (SEABASS IN A POT WITH VEGETABLES)

Για το εύκολο αυτό φαγητό χρειάζεται ένα ή δύο μεγάλα λαβράκια καθαρισμένα. Ετοιμάζετε μερικά ψιλοκομμένα πράσα τα ζεματάτε & τα στραγγίζετε καλά. ( Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για πράσα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες). Στρώνετε στον πάτο της γάστρας τα λαχανικά. Τοποθετείτε από πάνω το ψάρι αφού γεμίσετε την κοιλιά του με μια κουταλιά μουστάρδα. Προσθέτετε ανάλογο λάδι, αλάτι, πιπέρι ,κάποιο μπαχαρικό ειδικό για ψάρι & ξύσμα λεμονιού. Ραντίζετε με χυμό λεμονιού. Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο 20-30 λεπτά αναλόγως του μεγέθους του
ψαριού. Η γλύκα των πράσων εξισορροπείται με το ξινό του λεμονιού.
For this easy food need one or two large sea bass cleaned. Prepare some finely chopped leeks, scald & drain well. (You can use it instead of leeks, zucchini cut into thin slices).
Layer the bottom of the hull vegetables. Place the fish on top after filling his belly with a spoonful of mustard. Add analogous oil, salt, pepper, a spice specialist of Fish & lemon zest. Sprinkle with lemon juice. Baking in a moderate oven 20 to 30 minutes depending on the size of the fish. The sweetness of leeks balanced with sour lemon.

1 σχόλιο: