Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

"ΓΚΙΟΥΒΕΤΣΙ" ΤΟ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ & ΤΟ ΝΟΣΤΙΜΟΤΕΡΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΑΡΝΙ ("GIOUVETSI" THE EASEST & MOST DELISIOUS MEAL WITH LAMB)

Αυτό το φαγητό με κρέας αρνιού είναι πανεύκολο & μπορεί να τον ετοιμάσει & ένα μικρό παιδί. Πλένουμε καλά ένα μπούτι αρνιού το τοποθετούμε σε γάστρα ,προσθέτουμε ανάλογο αλάτι & πιπέρι & νερό μέχρι να το σκεπάζει , Τοποθετούμε το καπάκι ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μια ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε 250 γραμ. ρύζι κίτρινο & ψήνουμε άλλη μισή ώρα. Το κρέας δίνει τη νοστιμιά του στο ρύζι. Τρώγεται με δυο κουταλιές γιαούρτι που ανακατεύεται με το ρύζι.
Αυτό το φαγητό μου θυμίζει τις Κυριακές των παιδικών μου χρόνων που πριν την εκκλησία πηγαίναμε το ταψί με το κρέας στο φούρνο της γειτονιάς & το ρύζι σε ένα σακουλάκι & παίρναμε έτοιμο το φαγητό το μεσημέρι.
This meal with lamb meat is easy & can prepare him & a young child.
Wash a leg of lamb and is in full pot, add salt & pepper proportional & water until the covers, place the lid bake in moderate oven one hour. Open the lid, add 250 g. Rice yellow and bake for another half hour. Meat gives you the flavor of the rice. Eaten with two tablespoons of yogurt mixed with rice.
This reminds me food Sundays of my childhood that before the church went the pan with the meat in the oven of the neighborhood & the rice in a bag and we were getting ready to eat at noon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου