Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ (WINTER CABBAGE SOUP)

Ακούγοντας στο ραδιόφωνο μια συνταγή για σούπα λαχανικών σκέφτηκα να την προσαρμόσω εκμεταλλευόμενη τα λαχανικά που υπήρχαν στο σπίτι. 
Τσιγάρισα σε λίγο λάδι μια σκελίδα σκόρδο, ένα χοντροτριμμένο κρεμμύδι & έξι- εφτά καρότα κομμένα σε ροδέλες. Έσβησα με κρασί & αφού εξατμίστηκε πρόσθεσα μια γλυκοπατάτα σε ροδέλες λίγη σελινόριζα χοντροκομμένη & λίγο ψιλοκομμένο λάχανο. Πρόσθεσα ζεστό νερό όσο να τα σκεπάζει, ένα κουταλάκι αλάτι, μισό κουταλάκι κόλιαντρο τριμμένο & μισό κουταλάκι κάρυ. έβρασα μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά (δοκιμάζοντας το καρότο που είναι το σκληρότερο απ' όλα) & κατεβάζοντας απ' τη φωτιά έλιωσα τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ για να της δώσει βελουτέ όψη.  Σερβίρισμα αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι & κρουτόν. (πάντα κάνω κρουτόν με ψωμί που περίσσεψε απ' την προηγούμενη μέρα).
Εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα σε μια κρύα χειμωνιάτικη μέρα. 
Listening to the radio a recipe for vegetable soup thought to customize exploiting vegetables which existed the home.
Sauté in a little oil a clove of garlic, an onion coarsely & six- seven carrots cut in slices. I added a little with wine & after was evaporated add a little sweet potato sliced celery root crudest & some chopped cabbage.
I added hot water as to cover them, one teaspoon salt, ½ teaspoon crushed coriander and half teaspoon curry. I boiled until completely softened vegetables (tasting carrot which is the hardest of all) and by lowering from the fire melted vegetables with blender to give her velvety appearance.
Serve immediately with freshly ground pepper and croutons. (I always do with croutons of bread left over from the day before).
Excellent delicious result on a cold winter day.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου