Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΟΓΚΡΑΝΤΕΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ (UN OTHER GRATIN)

Ένα ωγκραντέν για την Κυριακή της Τυρινής που συνιστάται η κατανάλωση ζυμαρικών, γαλακτοκομικών & αυγών.
Έβρασα "αλ ντέντε" πράσινες ταλιατέλες.
Τσιγάρισα σε ελάχιστο  φυτικό βούτυρο ψιλοκομμένο κρεμμύδι & μανιτάρια.
Τα ανακάτεψα σε ένα πυρέξ μαζί με τις ταλιατέλες & πρόσθεσα διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά, αλάτι & πιπέρι.
Ανακάτεψα δύο αυγά με μισή κούπα γάλα & ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος & τα έρριξα πάνω στο μείγμα των ζυμαρικών. Τέλος έτριψα στον τρίφτη ψωμί προηγουμένης μέρας & το πασπάλισα πάνω στο μείγμα.
Ψήσιμο σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει η επιφάνεια.
(Την κρέμα γάλακτος δεν τη χρησιμοποιώ ιδιαίτερα αλλά η ημέρα το απαιτεί.)
A gratin for Sunday Cheesefare recommended eating pasta, dairy and eggs.
I boiled "al dente" green tagliatelle.
Sautéed in minimum vegetable butter chopped onion & mushrooms.
Mix in a Pyrex dish with tagliatelle & I added various grated yellow cheese, salt & pepper.
Scramble two eggs with half a cup of milk and a small can of cream and threw the mixture onto the pasta. Finally grater rubbed on bread Previous Day & sprinkling on the mixture.
Baking in a moderate oven until bake the surface.
(The cream did not use it but especially the day requires.)

1 σχόλιο: