Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

ΣΗΚΩΤΙ ΣΤΟ ΓΟΥΟΚ (LIVER COOKING IN THE WOK)

Ένα γρήγορο εύγευστο γεύμα μπορεί να γίνει στο γουόκ, μα αν δεν έχετε το κατάλληλο σκεύος μπορείτε να το κάνετε σε οποιοδήποτε βαθύ τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) μαγειρεύοντας σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς.
Κόβετε σε στενές λουρίδες συκώτι μοσχαρίσιο,πράσινες πιπεριές, κρεμμύδι, μανιτάρια & λίγο ζαμπόν. Οι λεπτές λουρίδες βοηθούν στο γρήγορο μαγείρεμα. Βάζετε λίγο ελαιόλαδο στο γουόκ, ρίχνετε όλα τα υλικά & ψήνετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις πιουν τα υγρά τους σβήνετε με λευκό κρασί ,ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνετε μια κουταλιά σόγια σως ή άλλη ανατολίτικη σάλτσα της αρεσκείας σας & ότι μπαχαρικό επιθυμείτε. (Οι σάλτσες αυτές είναι αρκετά αλμυρές & δεν χρειάζεται αλάτι). Συνεχίζετε το τηγάνισμα ανακατεύοντας για λίγο ακόμη & το φαγητό είναι έτοιμο. Με συμπλήρωμα ένα πιλάφι με ρύζι μπασμάτι αποτελεί ένα πλήρες γεύμα.
A quick tasty meal can be done in a wok, but if you have the appropriate equipment you can do any deep pan (preferably nonstick) cooking over high heat, stirring constantly.
Cut into narrow strips of beef liver, green peppers, onion, mushrooms and a little ham. The thin strips help fast cooking. Put some olive oil in wok, add all ingredients and cook over high heat, stirring constantly. Just drink the liquid off by white wine, stir constantly until the alcohol evaporates. Pour a tablespoon of soy sauce or other oriental sauce of your choice and spice that you like. (The sauces are quite savory & need not salt). Continue frying, stirring for a while longer and the food is ready. With a supplement with basmati rice pilaf is a full meal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου