Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΟΥ (SPAGHETTI OF MY MOTHER)

Σαν σήμερα μέρα της εορτής της Οσίας Ξένης γιόρταζε η συχωρεμένη η μητέρα μου, η οποία σημειωτέον ήταν εξαιρετική μαγείρισσα. Ήρθε στη μνήμα μου σήμερα η αγαπημένη μακαρονάδα που μου έφτιαχνε όταν ήμουνα μικρό παιδί & την έτρωγα με χαρά γυρίζοντας απ' το σχολείο.
Να την η συνταγή:
Βράζουμε μακαρόνι σπαγέτο ως συνήθως & τα στραγγίζουμε . Έχουνε ήδη τρίψει στον τρίφτη κρεμμυδιού ένα μεγάλο κομμάτι τυρί φέτα. Τσιγαρίζουμε τη φέτα με  μια-δυο κουταλιές λιπαρή ουσία (η μητέρα μου χρησιμοποιούσε βούτυρο για να ευωδιάζει) 
& προσθέτουμε σάλτσα ντομάτας ή συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Αμέσως ρίχνουμε ένα -δυο χτυπημένα αυγά (ανάλογα με την ποσότητα των μακαρονιών) & ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η σάλτσα. Την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια & σερβίρουμε αμέσως.
As today the feast day of Holy Xenia celebrating the deceased my mother, who noted was excellent cook. He came to my mind today favorite pasta that made me when I was a little kid and the eating happily turning from school.
Be the recipe:
Boil spaghetti as usual & drain them. Already rub in the grater of onion a large piece of  feta cheese. Saute the feta cheese with a couple of tablespoons of fat (the mother was using my butter to right feel) & add tomato sauce or tomato concentrate. Immediately add one-two beaten eggs (depending on the amount of spaghetti) and stir constantly until the sauce thickens. Mix it with pasta & serve immediately.

2 σχόλια:

  1. Πάντα να τη θυμάσαι με αγάπη τη μανούλα σου...
    Νομίζω πως θα τη δοκιμάσω τη συνταγή αυτή!
    Φιλιά πολλά!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oι ακριβές μνήμες από το φαγάκι της μαμάς.......αναντικατάστατες, σίγουρα θα δοκιμάσω τη συνταγή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή