Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΣΤΑΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΜΟΥ (GREEN BEANS OF MY GARDEN)

Βιολογικά φασολάκια από τον κήπο μου. (πασταλάκια τα ονομάζουμε στον τόπο μου).
Τα μαγείρεψα ως εξής:
  • Καθάρισα τα φασολάκια, τα έπλυνα καλά και τα στράγγισα.
  • Έβαλα λάδι στην κατσαρόλα και τσιγάρισα  το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1 – 2 λεπτά να μαλακώσει.
  • Προσέθεσα τα φασολάκια και έριξα αλάτι & πιπέρι.
  •  Έριξα τις λιωμένες τομάτες και το νερό και άφησα τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Δέκα λεπτά πριν το τέλος έριξα τον μαϊντανό.
  • Ένα εξαιρετικό τρυκ είναι που το χρησιμοποιώ πάντα με τα φασολάκια: Λιώνω μια-δυο σκελίδες σκόρδο & το προσθέτω στο φαγητό μαζί με ωμό παρθένο ελαιόλαδο μόλις σβήσω τη φωτιά. 
Organic green beans from my garden. 
The cooked as follows: 
  • I cleaned green beans, washed it thoroughly and drain. 
  • I put oil in the pan and saute the chopped onion and 1-2 mins softened. 
  • I added the beans and threw salt & pepper. 
  •   I threw the crushed tomatoes and water and let the beans simmer for about 45 minutes over low heat until sauce thickens. 
  • Ten minutes before the end I threw the parsley. 
  • A great trick is to always use the beans: Melt a couple of cloves of garlic and add to the food together with raw virgin olive oil just put the fire out.

1 σχόλιο: