Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΛΩΡΕΝ (THE PASTA OF SOPHIA LOREN)

Χθες γυρίζοντας κουρασμένη από αρκετή δουλειά στο εξοχικό μου & επειδή έπρεπε να μαγειρέψω κάτι εύκολο ,έφτιαξα τη συνταγή που βρήκα σε ένα ένθετο χτεσινής εφημερίδας με συνταγές της Σοφία Λόρεν, μια μακαρονάδα με πέστο μαϊντανού & αντζούγιες, διότι συμπτωματικά υπήρχαν όλα αυτά τα υλικά στο σπίτι που σας την παραθέτω αυτούσια.
Για 4 άτομα
2 κούπες μαϊντανός
2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
1/4 κούπα κουκουνάρια
3-4 φιλέτα αντζούγιες σε άρμη ξεαρμυρισμένα
10 ή και περισσότερες μαύρες ελιές  χονδροκομμένες
2 κουταλιές σούπας κάπαρη στραγγισμένη
1 μικρό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα

Σε ένα γουδί  χτυπήστε το μαϊντανό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια, τις αντζούγιες, τις ελιές, την κάπαρη και το κρεμμύδι, ώσπου τα υλικά να αναμειχτούν. Σταδιακά προσθέστε το λάδι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέστε το λάδι πολύ αργά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να μοιάζει με σάλτσα. Αφήστε στην άκρη τη σάλτσα μέχρι να ετοιμασθούν τα ζυμαρικά. Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Τοποθετήστε μία ελαφρά λαδωμένη κατσαρόλα πάνω από μέτρια φωτιά. Σουρώστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά λιγότερο από ένα λεπτό μέχρι να στεγνώσουν τελείως και να αρχίζουν να ροδίζουν. Τοποθετήστε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και ανακατέψτε τα με τη σάλτσα, λίγο πιπέρι και πάπρικα. 

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό & το μπαλκονάκι μας έγινε Νάπολη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    Yesterday turning tired than a lot of work in my cottage and because I had to cook something easy, I cooked the recipe found in a newspaper supplement yesterday's recipes Sophia Loren, a pasta with parsley pesto and anchovies because coincidentally there were all these materials at home you quote the full text. 
For 4 people 
    2 cups parsley 
      2 cloves garlic, peeled 
        1/4 cup pine nuts 
          3 to 4 anchovy fillets in brine 
            10 or more black olives, coarsely 
              2 tablespoons drained capers 
                1 small onion, finely chopped 
                  1/4 cup extra virgin olive oil 
                    500 gr. linguini or spaghetti 
                      freshly ground pepper, paprika 
                         In a mortar hit the parsley, garlic, pine nuts, anchovies, olives, capers and onion until the materials be mixed. Gradually add the oil. Beating, add the oil very slowly until the mixture thickens and resembles gravy. Set aside until the sauce to prepare pasta. Cook the pasta until done al dente. Place a lightly oiled skillet over medium heat. Drain the pasta and toss in the pot. Cook pasta less than a minute to dry completely and begin to brown. Place in a serving bowl and toss with the sauce, pepper and paprika.
                          The result was excellent and the small balcony was our Naples!!!!!!!!!!!!

                        Δεν υπάρχουν σχόλια:

                        Δημοσίευση σχολίου